tiistai 7. elokuuta 2012

Rakkaus on vihaakin voimakkaampi

Rakkaus on resepti, joka koostuu kunnioittamisesta, välittämisestä ja hyväntahtoisuudesta. Lisään kun sekoitetaan hyppysellinen pilvilinnoja, kourallinen anteeksi antamista ja loraus kompromisseja, on soppa lähes täydellinen. Vain kaksi sydäntä puuttuu, jotka sen parhaan maun siihen antavat.

Rakastettuna voi tuntea olevansa parhaimmillaan ja kauneimmillaan. Tuntea, että voi olla oma itsensä, ja että itsellä on jotain merkitystä. Ei tarvitse yrittää olla jotain, mitä ei ole, ja tulee hyväksytyksi sellaisena kuin on. Tiedostaa oman ainutkertaisuuden ja sen, että tuo toinen ihminen rakastaa romanttisesti vain minua. Voi luottaa toiseen, ja avunantoon, kun sitä eniten tarvitsee.

Kun toinen vastaa tunteeseen ja mietitään syitä siihen, miksi rakastamme, väärää vastausta ei ole. Tunne voi syntyä, jos toinen hyväksyy sinut puutteidesi kera, kehuu ulkoista ja sisäistä olemustasi, jakaa samoja unelmia tulevaisuudesta tai vaikka opettaa sinulle paljon olemalla erilainen. Tiedostaa sen, että toinen ei ole täydellinen, vaan se toinen on täydellinen itselle - epätäydellisenä.


Rakkaus ei kuitenkaan aina ole pelkkää kaunista pilvilinnoissa tanssahtelua, vaan siihen kuuluu arjessa koko tunteiden kirjo. Aina elo ei ole pelkkää onnellisuutta ja iloa, vaan joskus myös surua ja pettymyksiä. Saa ja pitää olla erimielisyyksiä, ja siksi kyky kompromissien tekoon on tärkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti